Ilmoita meille, mikä materiaali pitäisi lisätä tälle sivulle!

Aot1 – Ura- ja elämänsuunnittelutaidot

Opi suomea Katan kanssa

Työhaastattelu
Työharjoittelupaikan kysyminen

Opi suomea Katan kanssa -YouTube-kanavalla on koto-opettaja Katan tekemiä suomen kielen opetusvideoita taitotasoilla A1-B2.

TE-palvelut

Tietoa uudelle maahanmuuttajalle

Tällä sivulla on TE-toimistojen kotoutuja-asiakkaille tarkoitettuja videoita kuudella kielellä (arabia, dari, kiina, kurdi/sorani, somali, thai). Ensimmäisessä videossa kerrotaan, mitä TE-toimiston asiakkaana oleminen tarkoittaa ja miten kotoutujan asiakasprosessi pääpiirteissään etenee. Toisessa videossa kerrotaan TE-toimiston asiakkaan oikeudet ja velvollisuudet. 

Rovala-Opisto

AIMO-materiaali

Aimon itsearviointiosioon on koottu työkaluja oppimisen, kielitaidon ja työharjoittelujen itsearviointia varten. Tehtävien avulla opiskelija voi arvioida omaa osaamistaan ja edistymistään.  Opiskelija ja ohjaaja voivat yhdessä valita tilanteeseen sopivan lomakkeen.

Opintopolku

Opintopolun videokanava

Opintopolku tarjoaa tietoa, joiden avulla voi suunnitella opiskelua elämän eri vaiheissa. Sivuston tiedot ja palvelut ovat luotettavia ja turvallisia.

STTK

Suomi kodiksi -filmisarja

STTK on tuottanut Suomi kodiksi –aiheisen filmisarjan, jossa kerrotaan maahanmuuttajille perustietoa suomalaisen työelämän arvoista ja pelisäännöistä sekä annetaan käytännön neuvoja työnhakuun. Kielivaihtoehdot ovat suomi, englanti ja arabia.

Aot2 – Työelämään tutustuminen

Tettie

Opettajan Tettie-opas
Opiskelijan Tettie-opas
Työnantajan Tettie-opas

RAIPE-hankkeessa tehtyjä materiaaleja työelämään tutustumisen sujuvoittamiseksi. Hanke keskittyi maahanmuuttajataustaisten aikuisten perusopetuksen opiskelijoiden työelämäjaksojen sujuvoittamiseen sekä opiskelijoiden että työantajien näkökulmasta.

Kotisuomessa.fi

Työelämä

Laajan Kotisuomessa.fi-sivuston Työelämä-osiossa harjoitellaan eri ammattialoilla ja työtehtävissä tarvittavaa kieltä sekä yleisiä työelämävalmiuksia.

Osaan!

Työelämä

Sivustolla runsaasti työelämään ja työelämän sanastoon liittyviä harjoituksia.